fredag, december 30, 2011

Nu gäller det

Jag ska sköta mig resten av året. Inte reta upp, inte missförstå och inte irritera. Det ska jag väl klara ;-) Nästa år ska jag vara mer positiv, mer förstående, mer aktiv och mer social. Det ska jag väl klara med ;-) Är less på typ 2 Legend. Jag vet att hon inte kommer att försvinna, men jag kan lära mig att tygla henne ännu mer. Det måste jag för att fungera som en normal människa. Och vad är egentligen NORMAL??

Nästa år ska jag ta kontakt med psykiatriska mottagningen. Nu är det dags att börja med samtal igen. Har haft uppehåll sen jag flyttade. Hoppas jag hittar en person som jag kan bygga upp förtroende för. Behöver en ny läkare med, för den jag blev tilldelad fick jag noll förtroende för. I hans värld skulle jag just nu sitta och skicka in ansökan för att gå utbildning. Helt sjukt...

Det är nya grejer på gång i våran vardag. Jag hade hoppats på lite mer andrum, men om det blir som det blir får det väl vara okej. Till hösten kan allt kastas om igen och det blir mer belastning på mig igen. Jag hoppas att det dröjer till 2013 med den förändringen, men för makens skull hoppas jag även att det blir redan nu i höst. Skönt att ha svärisarna nära så man kan få avlastning. Måste bara få mina föräldrar att flytta ner. Jag fattar inte vad de väntar på... Måste jag komma från en sån knepig familj :-b

Mina föräldrar överraskade mig med att komma och fira jul med mig och barnen. Jag blev jätteglad :-) Det var Vs önskan ända från början att dem skulle fira jul med oss. Vi hade en lugn julafton utan bråk. Skönt :-) Barnen kan sköta sig bara dem vill. Tyvärr är det av nån anledning mer tjafs när hela familjen är samlad. Jag vet inte om det är jag som missar grejer som barnen gör eller så väljer jag bort fler konflikter än maken. Jag vet inte, men ibland är det riktigt jobbigt att lyssna på allt tjafs ;-)

Årets nästsista dag. Det känns helt sanslöst att det här året är slut imorgon...

1 kommentar:

Aspergermamma sa...

Hm, jag tänker lite att även omgivningen måste ändra sig, inte bara du vännen! De måste förstå vem du är och ta en del stress och press ifrån dig. Då kommer det andra automatiskt, eftersom du kommer må bättre. Så är det här i alla fall, mellan mig och maken. När jag behandlar honom bättre och inte ställer orimliga krav förstår att han är stressad osv, så mår han bättre i humöret. Alla vinner. Så skicka även dina närstående på kurs!