onsdag, oktober 31, 2012

Härliga ledighet

Äntligen höstlov och lite paus från alla måsten. Jag, barnen och R är hos mina föräldrar sedan i söndags. Det går bra. N är väldigt intensiv, men det funkar hyfsat ändå. V sköter sig jättebra. R trivs med långpromenaderna med min pappa :-)

I fredags var jag hos en ny läkare. Det kändes helt okej. Han lyssnade. Finns hopp för att få hjälp efter föräldraledigheten. Nu kan jag koppla av lite. Skönt.

R får representera Halloween firandet med att vara Jack Sparrow :)


torsdag, oktober 25, 2012

Jaja, jag får väl vara glad då

R är glad för att snön kommit. Barnen är också glada över den. Så jag får väl helt enkelt vara glad över den för deras skull :-)


onsdag, oktober 24, 2012

Come on katten. Det svänger ju

Vad det är berg och dalbana med humöret just nu. Ledsen, glad, arg om vartannat. Stackars barn vet inte alls vad de ska tro. Stundtals går allt emot mig. Stundtals är allt hur bra som helst. Och så tröttheten. Så fort jag varit ute bland folk. Så fort jag varit social eller tagit itu med nåt problem. Vardagen slukar mig just nu med alla sina måsten.

Men så finns även guldkornen där. S som busar, gör grimaser, skrattar, lägger huvudet mot mig och säger ett mjukt m-mm <3 V som gjorde en flaggstång med finska flaggan till mig på träslöjden <3 N med sina underbara kommentarer som får mig att le <3 Det är mina guldkorn i vardagen :)

Vad har katt med det hela och göra då? Jo, precis som dem landar även jag alltid på fötterna ;)


måndag, oktober 22, 2012

Så här gör jag

Jag har sagt upp medlemskapet på Sportlife. Medlemskapet är bundet till 1/1 2013, så jag har två månadsbetalningar kvar. Målet är att vara tillbaka som medlem januari 2014 när maken är färdig med utbildningen. 

Några dagar till

Bara fem vardagar till. Sen har V och R höstlov. Ska bli skönt med en vecka utan måsten. På lördag firar vi Halloween. På söndag åker jag, barnen och hunden till mina föräldrar över höstlovet. Kaninen och katten kör jag till svärföräldrarna på fredag.

På onsdag morgon måste jag köra bilen till service. De ska stänga av de bakre gastankarna då de upptäckt att de behöver bytas ut på vissa årsmodeller. Detta innebär 20 % mindre tankvolym. De skickar kallelse när de nya tankarna kommit och ska bytas. Allt detta gör dem gratis. Skönt det iallafall.

På onsdag kommer dem och byter markiser till övervåningen. Får spärra av till vardagsrummet så att Rasmus känner sig trygg där ensam med okända personer i lägenheten. Sen tycker jag att dem inte behöver fixa nåt på ett tag. Räcker att grannen borrar och låter...

På fredag ska jag äntligen träffa en ny läkare. Hoppas det känns bra med personen. Vore skönt att hitta en ny läkare som jag kan känna förtroende för.

Åt på veganskt cafe i lördags med goda vännen tillika S gudmor C som var här över helgen. Baguette med curryröra och en jättegod jordnötskaka. Köpte med mig en jordnötskaka hem också :-) Kommer definitivt att fika där igen.


fredag, oktober 19, 2012

Hur ska jag göra...

Jaha, träningen jag började så duktigt med i år har skitit sig totalt... Står i valet och kvalet. Ska jag fortsätta slänga pengar i sjön eller säga upp medlemskapet? Eller frysa det året ut? Just nu finns inte orken och motivationen. Det är för mycket med allt runtomkring. Tänk vad jag kunde ha gjort för medlemsavgiften de senaste månaderna istället...

Måste satsa på dagliga promenader med R  istället. Han måste få sitt. Och så ska jag komma igång att träna med träningsprogrammet till Wiin istället igen. Börjar nästa vecka. Denna vecka har jag tagit det lugnt. Känns som jag snart har blodbrist pga den här skiten. Åt skogen med alla p-piller >:-b

onsdag, oktober 17, 2012

Boka tider. Åh vad kul...

Jag har ringt och pratat med barnmorskan. Har en tid 5/11. Får se vad vi kan hitta för nåt som kan funka. För så här kan jag inte fortsätta. Då ett samtal var nog fick det bli tidsbokning genom nätet till psykiatriska mottagningen. Skrev att jag inte vill träffa samma läkare som sist. Vill gärna få tag på en vettig som lyssnar på mig... Skrev ett mail till fk med där jag frågade vad som händer med mig när min föräldraledighet är över. Söka jobb är inte aktuellt än. Försöker att inte tänka på det. Men tiden går. Det är snart bara fem månader kvar... I december måste jag ställa S i dagiskö. Usch, jag är inte alls redo... Hur var det nu igen? En dag i taget. Just det. Ta en dag i taget. Försök att koppla av...

tisdag, oktober 16, 2012

Om jag blundar så somnar jag

Japp, så trött är jag. Vet inte varför. Blev jag bara tröttare av min lediga helg? Måste orka köra V till teknikkursen. Under tiden han är dag ska vi andra lämna tillbaka den värdelösa riskokaren. Smart med ånghål som det skvätter ut varmt risvatten ur :b Vi ska även handla. Och jag ska tanka upp bilen med gas. Sen blir det pizza från pizzerian på hemvägen. Orkar inte laga mat idag.

Imorgon måste jag ringa om mina p-piller. Funkar inte riktigt som det ska. Less på att ha det där månatliga eländet varannan vecka... Undrar om det finns nåt som kan funka bättre. Sist slutade jag helt, men då var ju ett tredje barn syftet. Känns inte riktigt aktuellt ;-)

Längtar efter lite solskensregn...


söndag, oktober 14, 2012

Hemåt idag

Det har varit en lugn och skön helg hos brorsorna. Idag måste jag åka hem igen. Hade behövt en helg till känner jag. Nästan så jag inte vill hem ;-) Usch vad hemskt det låter. Men ändå på nåt sätt förståeligt väl när jag är med barnen 24/7, eller?

Jag har haft roligt med brorsorna. Vi har pratat, sett på filmer. Bl a The social network. Igår körde jag och ena brorsan en runda medan andra brorsan jobbade. Vi fikade på ett konditori. Jag är så glad över att jag och mina bröder kommer så bra överens. Vi har ju oddsen emot oss, om man kollar hur mycket strul våra föräldrar har med sina syskon... Vi har sagt att vad som än händer ska vi hålla sams.

Jag vaknade vid tio. Klockan är nu kvart i tolv. Borde nog gå upp nu ;) Snart dags att åka hemåt.

Här där brorsorna bor bodde vi när jag var barn. Här är ett av mina gamla lekställen :)


torsdag, oktober 11, 2012

Men snälla sluta nån gång då!!!

Jag har trevliga grannar. Hon som bor på ena sidan pratar jag med ganska mycket. Det yngre paret med bebis på andra sidan säger jag hej till. Inte mycket mer. Jag har inga problem med grannarna. Men... Det yngre paret har hållit på och fixat massor i lägenheten. Det har borrats, hamrats, sågats utanför med cirkelsåg. You name it. När de var färdiga i somras började föreningen hamra, såga och väsnas hela dagarna då plankor behövde bytas.

Äntligen blev det tyst förra månaden. Och så... Det yngre paret har rivit ut hela köket :( Så nu borras, sågas och hamras det igen. Jag är så less nu. Vill ju bara ha lugn och ro här hemma... Snart börjar säkert det där öronbedövande slipandet och borrandet också. Hur lång tid tar det att fixa ett kök? Jag brukar inte ha åsikter om hur folk lever, men med allt som killen hela tiden håller på att fixa kan han inte ha hunnit umgås mycket med sitt barn som föddes i mars. Tycker det är synd... Fast många pappor blir ju såna. Ska fixa till hemmet.

Imorgon hämtar jag hörselkåpor från förrådet så slipper jag höra alla ljud. Jag hoppas de inte ska fixa mer sen... För då vet jag inte vad jag gör :-)

Nu blir det lite lugnande te ur min R mugg :-)


onsdag, oktober 10, 2012

Näpp! sa Legend

Jag vill inte. Jag bara vill inte att vintern är på väg. Ändå var det onekligen frost imorse. Fick skrapa bilrutorna. Har inte alls saknat det :b Bläääh! Men det är väl bara att gilla läget :)


tisdag, oktober 09, 2012

Vardagsbild

Nu ska det funka att lägga upp bilder med mobilen igen :)

Rs fina nos som blir allt vitare <3


Trött, men jag ska...

V har sin teknikkurs ikväll. Jag är jättetrött, men måste iväg. 1 1/2 timme håller det på. Under tiden får jag, N och S hitta på något. Idag blir det till att leta ny nätverkskabel till digital-tevens gateway. Maken kopplade ur våran gateway då en granne sa att den inte behövdes. Vilket ju inte stämde såklart... Och självklart blev en kabel skadad när han kopplade ur den eller när han kopplade i den igen. Var ju så stolt över att jag fått allt att fungera :( Lyxigt att kunna hyra filmer direkt på teven :) Håll tummarna att det funkar när jag bytt nätverkskabeln. Lärdom av detta blir (för maken) "Lyssna på dem som kan, inte på en granne som tror sig kunna" ;) Nä, nu ska jag få i barnen lite mellanmål, rasta hunden och sen åker vi iväg. Längtar redan till barnens läggdags. Ska bli så skönt att få egentid :)Hoppas alla somnar smidigt. Har varit lite si och så med det. Mer om det nästa gång.

Jag duger

Eller hur? Jag behöver väl inte vrida ut occh in på mig själv för att passa in. Jag får väl vara den jag är. Ibland känns det som att mitt liv passerar förbi mig medan jag bara ser på. Att jag står vid sidan om och ser på. Jag känner inte igen kvinnan i spegeln. Vem är hon? Vem är Legend? Jag har en familj som behöver mig. Det är dem som håller mig uppe. Även om det ibland vore skönt att få en paus från dem ;)

tisdag, oktober 02, 2012

En sån dag...

Idag är en sån dag. En av de där dagarna då det är en kamp att gå upp ur sängen. En sån dag då jag helst skulle vilja vara helt själv. Orkar inget. Städandet av sovrummen får vänta. Handlandet får vänta. Idag är en sån där dag som brukar kallas ligga på soffan och titta på tv hela dagen. Det är en verklighetsflykt. Inombords känner jag för att skrika allt vad mina lungor orkar. Du kommer aldrig att förstå så länge du inte står i mina skor... Idag är en sån dag. Imorgon ska jag skärpa till mig igen.